Monday, April 5, 2010

BÜYÜK ALTAY 1-4 Giresunspor

Sanırım hayatımda iki ya da üçüncü kere "hay izlemez olaydım şu maçı" dedim. Dakika dakikasına not tuttuğum, kahırlardan kahırlara girdiğim, Kılıçarslan'a sayısız şekilde ve inanılmaz bir yaratıcılık seviyesinde küfürler ettiğim bir maç oldu. Kişisel değerlendirmemden önce maçın özetini vermeyi tercih ediyorum. Tribünlerde yaklaşık 2500 biletli seyirci var(mış)dı. Altay'ımız ilk yarıda duvar tarafına hücum etti.

5' - Sağ kanattan açılan ortada kaleci Ramazan topu yumrukladı, Mehmet Sak'ın sert vuruşunu Ramazan kornere çeldi.

14' - Musa Çağıran'ın uzaktan vuruşu "lan yoksa" dedirtmesine rağmen yandan dışarı gitti.

19' - Bu dakika civarlarında top köfte ekmek standı civarlarında Giresun'lu oyuncular tarafından saklandı. Özkan kola alınca top ortaya çıktı.

24' - Ortasaha mücadelesi devam ederken tribünlerde Simsiyah-Bembeyaz. Bu sırada alkollü bir abi Şehmus'a küfreder gibi oldu ama ne dediğini televizyondan gelen sesten anlayamadım.

26' - Ortasaha çizgisinin Altay hücumunun sağ tarafında Özgür Bayar Tiago'nun bacağını 200 gram kıyma yaptırıp eve götürmeye kalktı, sarı kart gördü.

27' - Foreshadowing yaparcasına Mesut'un ortasına Şehmus gelişine vurdu, topu gar tarafına gönderdi. Bu dakikalarda Altay duvara şut çalışmaya başladı.

32' - Kılıçarslan "bende bugün bi mallık var" dercesine kalesini terk ederek ne topa ne de adama müdahale edebilme başarısını gösterdi. Özkan tehlikeyi uzaklaştırdı.

34' - Sefa Aksoy'un yerde kaldığı pozisyonda doğum ekipleri sahaya girdi (Alsancak Çocuk Hastanesi?)

36' - Musa Çağıran "ben Gassarayda da çok güsel itiraz etçem, Hasan ağbey ühü" diyerek itiraz etti ve sarı kartını gördü.

37' - 4. Hakemin uyarısıyla Zagor tribüne gönderildi. İşte her şey bu noktadan sonra başladı.

40' - Muz orta bile diyemeyeceğim bir orta Altay ceza sahasına indi, 2 kere sekti ve Ramazan Sak'ın kafasına çarptı. Kılıçarslan'ın tren görmüş bakışları arasında top ağlara gitti, hakem golü vermek için 3 hakemle bir konferans topladı. Sonrasında verdikleri sempozyum yarım saat sürdü, ve maça devam edildi. 0-1.

44' - Tiago ortaladı, Musa vurdu ama Musa bile nereye vurduğunu anlamadı.

45' - Hakem "ehi ehi sempozyum biras usun sürdü" diyerek +6'yı gösterdi.

47' - Ceza sahasındaki itişmede Özkan ve Pedriel sarı kart gördü (Kız meselesi)

48' - Mehmet Sak Volkan'a faul yapmayı başaramadığı için sarı kart gördü.

51' - Fırat topla yaşadığı aşk nedeniyle sarı kart gördü.

- İkinci Yarı -

45' - Zagor Cenk Ahmet - Burak Çalık değişikliğiyle ikinci yarıya başladı.

53' - Kılıçarslan çay içerken şut geldi, çayı devrilen Kılıçarslan topu tutamadı, Gençer tamamladı, 0-2.

54' - Şehmus bir şeylere itiraz etti, sarı kartı gördü, rahatladı.

56' - Kılıçarslan piknik hazırlıklarına başlamışken bir şut daha geldi, sepetten seken top Fabiano'nun önünde kaldı. 0-3.

58' - Sahada ne iş yaptığı belli olmayan Molina, maçın kurtarıcısı (?) Musa Sinan'la değişti. Bu dakikadan sonra Ramazan Sak'ın doktorculuk oynaması dışında pek bir aksiyon yaşanmadı.

65' - Kaleci Ramazan i*nelik yapmaya başladı. Hakem kronometresini durdurdu.

70' - Pedriel - Evren Avşar değişikliği (şaka maka Evren oyuna girdikten sonra naptı çok takip edemedim ama siloların oraya çay içmeye gitmiş sanırım)

70' - Tiago'nun kullandığı frikikte arkada bomboş kalan Musa Sinan, göbeğiyle yaptığı vuruşta 7 metrelik kalenin herhangi bir noktasını bulamadı.

72' - Mehmet Sak - Sabi Sübyan değişikliği (Okay Yokuşlu).

73' - Tribünde Tiago sesleri...

74' - Kılıçarslan'ın vuruşunda top Giresun semalarında kaldı, Fabiano "aman daha atmayalım döğmesinler çıkışta" diyerekten dışarı yolladı.

81' - Gençer - Ali değişikliği.

82' - Fabiano sağ çaprazdan tehlikeli geldi, ama sadece gelmekle kaldı (çok şükür).

83' - Sol kanattan Mesut ortaladı, Şehmus vücudunu yerde bırakıp kafayı vurdu ve 3'ün 1'i oldu. 1-3.

85' - Giresun zevk sigarası için tehlikeli geldi, ikiye bir pozisyonda Fabiano ofsaytta kaldı.

86' - Kimin açtığı bilinmeyen bir ortada karambol oldu, Burak Çalak vurdu savunmada kaldı.

87' - Musa Sinan topu Liman'a gönderdi. Sonrasında Volkan yerini Şenol'a bıraktı.

90' - Hakem geçen yarı +5 verdiğini hatırlayarak 1 ekledi ve +6 verdi.

91' - Tiago Erciyes maçında attığı golü hatırlayaraktan vurdu, Ramazan Giresun evcil vaşağına dönüşerek çıkardı.

95' - Kulübedeki Gençer yan hakemin bacısına laf atınca kırmızı kart gördü. Kartı görünce dellendi, torro torroya rağmen sakinleştirilemedi. Tribüne el kol yaptı.

96' - Bülent Bölükbaşı'nın ortaya çevirdiği topu Şenol tamamladı, 1-4 oldu.

Sonuç olarak, Bülent Bölükbaşı'nın 4 asistle adeta bir Valery Karpin'e dönüştüğü, Şehmus'un yine bala göte bir gol attığı, ve Alsancak'ın "yine play-off'ta boruyu alacaz" nidalarıyla hüzne boğulduğu bir maçtı. Yine de, Altay ortasaha mücadelesi anlamında ilk yarıda büyük bir direnç gösterdi. Cenk Ahmet istekli fakat vasat bir futbol ortaya koydu. Tiago ve Mesut, Altay'ın en iyi ikisiydi. Mehmet Sak, "artık cincon beni de transfer etsin nolur" dercesine bir futbol oynadı ve Musa'yla arasını pekiştirdi.

Ruhsuz bir maç, vasat Giresun'a bile 4 gol imkanı verdi ve ilk iki defterini Altay için kapattı. Bu takım play-off'a gitse bile bir cacık olmaz.

BÜYÜK ALTAY,
Azwraith.

No comments:

Post a Comment