Sunday, March 14, 2010

Boluspor Maçı ve Önümüzdeki Haftaların Getirecekleri

Altay'ımızın Bolu karşısında aldığı mağlubiyete süpriz diyemem. Kocaeli maçında neredeyse düşmeyi garantilemiş bir takım karşısında lig üçüncüsü olarak can çekişen, galibiyet golünü rakip 9 kişi kalınca 1994 doğumlu oyuncusuyla bulan, skor 2-3'e geldikten sonra taraftar tepkisinden midir, Zagor'un taktiğinden midir bilinmeyen bir şekilde kendi sahasına kapanan ve az kalsın 90 + 4'te gol yiyen bir Altay izlemiştik. Hacettepe maçını izleme şansım olmamasına rağmen görüntüsel olarak şık olmayan bir futbolun yanı sıra, yine düşmenin en büyük adaylarından biri karşısında 2-0 galip gelmiştik. Bu nedenle Bolu karşısında alınacak bir yenilgi süpriz değildi, nitekim de süpriz olmadı. Buna rağmen haftanın sonuçları şu şekildeydi:

Karşıyaka: 0 - Kartalspor: 1
KDÇ Karabük: 1 - Orduspor: 1
Adana A.Ş.: 0 - Giresunspor: 1
Mersin İd. Y.: 3 - Konyaspor: 1

Altay'ın altında olan bütün takımların (Bolu hariç) puan kaybetmesi, ilk 6'dan düşme tehlikesinin gündeme gelmesini engellerken, ilk 2 umutlarının da devam etmesini sağladı. Tabii ki, ilk 2 için Samsun - Buca maçının da Buca aleyhine sonuçlanması gerekiyor. Eğer Buca puan kaybı yaparsa, gelecek hafta evinde Adana ile oynayacak Altay'ımız kazanması halinde büyük avantaj yakalayacak; zira Buca evinde Karabük ile karşılaşıyor olacak ve Buca için bir puan kaybı daha olası. Gelecek haftalarda da bütün önemli rakiplerimizle içeride oynayacak olmamız, ilk 2 için sahip olduğumuz en büyük avantaj.

Bu nedenle Bolu mağlubiyeti bizim için fazla bir şey ifade etmiyor. En azından 1 puan almamız gereken bir deplasman olmasına rağmen, bu mağlubiyetle Bolu ilk 6 potasına yaklaştı ve altımızdaki takımların üstünde baskı kurmaya başladı. Bu da olumlu bir gelişme olarak kabul edilebilir.

Gelecek hafta oynayacağımız Adanaspor maçında tribünlerin dolu olması, vasat kadromuzu ateşleyebilecek tek şeydir bence. Oynadığımız futbol ortada, kadromuz ortada. Zafer Hoca elindeki malzemeyi en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor ve bu noktadan sonra yönetime veya Zafer Hoca'ya veya oyunculara yapılacak eleştirilerin gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Artık Buca'nın puan kayıplarını kollarken kendi maçlarımızın hepsini kazanmaya bakacağız.

BÜYÜK ALTAY
Azwraith.

No comments:

Post a Comment